KL-opsang: Det private må gøre plads til flere, som ikke yder 100 procent

TREPART II: Flere skal rykkes fra passiv forsørgelse til job, hvis man skal undgå mangel på arbejdskraft. Men det private arbejdsmarked, stat og regioner kører for meget frihjul i forhold til ansættelser på særlige vilkår, mener KL-formand Martin Damm (V).

I første etape af trepartsforhandlingerne optrådte Martin Damm og KL primært som myndighed. Nu forlader de topartsbordet og træder i karakter som arbejdsgiver, lyder det fra formanden.
I første etape af trepartsforhandlingerne optrådte Martin Damm og KL primært som myndighed. Nu forlader de topartsbordet og træder i karakter som arbejdsgiver, lyder det fra formanden.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Søren Elkrog Friis

Hvis fagbevægelsen vil være med til at legitimere det her, tror jeg også, at arbejdsgiverne kommer hurtigere ud af busken

Martin Damm
KL-formand (V)

Vi håber, at vi kan få dem varmet op til at tage flere ind af dem, som ikke er helt oppe på 100 procents ydelse

Martin Damm
KL-formand (V)

Stat, regioner og i særdeleshed det private arbejdsmarked må trække en større del af læsset, hvis man vil undgå mangel på arbejdskraft i fremtiden.

Sådan lyder opfordringen fra KL-formand Martin Damm (V) før indledningen af en ny runde trepartsforhandlinger, hvor KL forlader topartsbordet og genindtræder i rollen som den største offentlige arbejdsgiver.

Martin Damm understreger, at andelen af ansatte i kommunerne på særlige vilkår i dag udgør over otte procent, mens andelen er meget lavere i det private og i de øvrige dele af det offentlige.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024