Ny milliardaftale sikrer ro om Arbejdstilsynets økonomi

Regeringen har indgået en ny, fireårig arbejdsmiljøaftale med alle Folketingets partier. Fagbevægelsen og arbejdsgiverne tager positivt imod.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) indgik torsdag aften en ny arbejdsmiljøaftale med alle Folketingets partier. Aftalen fastlægger blandt andet økonomien for Arbejdstilsynet i de kommende år.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) indgik torsdag aften en ny arbejdsmiljøaftale med alle Folketingets partier. Aftalen fastlægger blandt andet økonomien for Arbejdstilsynet i de kommende år.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Efter et længere tilløb er en ny politisk aftale om den danske arbejdsmiljøindsats faldet på plads.

Torsdag aften blev SVM-regeringen anført af beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) således enig med samtlige partier i Folketinget om en aftale, der gælder fra i år og frem til og med 2026.

Aftalen betyder, at der i perioden bliver tilført knap 1,3 milliarder kroner til Arbejdstilsynet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), Skattestyrelsen og Erhvervsstyrelsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024