Placering i matchkategori fem ændrer ikke på ægtefællens beskæftigelseskrav

KONTANTHJÆLP: En placering i matchgruppe fem betyder alene, at en person grundet helbred er undtaget beskæftigelseskravet. Det har ingen konsekvenser for beskæftigelseskravet til en eventuel ægtefælle.
En konkret sag, som Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg har vurderet, omhandler et ægtepar, der har modtaget kontanthjælp siden 1999. Kvinden tilhører matchgruppe fire - manden matchgruppe fem. Kvinden kunne ikke dokumentere 150 timers ordinært arbejde inden for et år, derfor stoppede kommunen udbetalingen af kontanthjælp.

Beskæftigelsesankenævnet ændrede afgørelsen, fordi nævnet ikke mente, at kommunen var berettiget at stoppe udbetalingen. Nævnet mente ikke, at begge var omfattet af 150-timers reglen.

Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg ændrede efterfølgende Beskæftigelsesankenævnets afgørelse. Udvalget mente ikke, at det var dokumenteret, at kvinden havde haft 150 timers ordinært arbejde inden for et år. Hun har derfor ikke opfyldt beskæftigelseskravene svarende til matchgruppe fire. Hendes kontanthjælp skulle derfor ophøre.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024