Politikere vil piske kommuner til bedre indsats

LEDIGHED: Kommunerne overholder ikke tidsfristerne for samtaler med de ledige, og det skal blive langt bedre, mener flere politikere. Men det skyldes, at ledige ikke møder op, siger KL, der vil straffe de svage ledige.
Anders Heissel

Det er en meget dårlig generalprøve på kommunernes nye ansvar. At ledige skal gå i årevis er ikke en ordentlig måde at behandle de ledige på. Derfor skal der strammes op på kommunernes rettighed.

Torben Hansen
Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører

Ikke tilfredsstillende. Sådan lyder dommen fra Arbejdsdirektoratet, der har kigget på, om kommuneren har holdt samtaler med ledige til tiden.

Og ikke tilfredsstillende. Sådan lyder det fra flere politikere, der vil have kommunerne til at stramme gevaldigt op på rettigheden.

"Det er ikke godt nok, og kommunerne skal til at tage sig lidt sammen. Selvfølgelig skal kommunerne leve op til kravene om rettighed," siger arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024