Reform-snak skal give Konservative kant

UDMELDING: Lene Espersen hev på weekendens landsråd arbejdsmarkedsreform-kortet op af hatten igen. Den politiske dødssejler skal give Konservative kant og troværdighed, mener politisk kommentator Helle Ib.
Espersens reformkrav kan meget vel bunde i ren og skær profilering af partiet, mener Helle Ib.
Espersens reformkrav kan meget vel bunde i ren og skær profilering af partiet, mener Helle Ib.Foto: konservative.dk
Anne Bjerregaard

Det vil se ud som om, Konservative taber spillet. Det er måske også rigtigt nok, men på den lange bane er det parti altså nødt til at mene noget mere end en god offentlig sektor og tryghed i nattelivet.

Helle Ib
Politisk redaktør, B.T.

Da Lene Espersen blev formand, snakkede hun om dagpenge-reformer. De blev manet til jorden på grund af den økonomiske krise. På weekendes konservative landsråd var reformtanken igen vakt til live, men igen spænder krisen,  regeringspartneren og Dansk Folkeparti ben for det konservative projekt, vurderer politisk kommentator og politisk redaktør på B.T., Helle Ib

"Problemet er, at frem mod næste valg er krisen måske drevet over, men der vil stadig være folk, der hænger fast i ledighed. Jeg anser det for helt utænkeligt, at Venstre og Dansk Folkeparti går ind på en diskussion om ændringer på arbejdsmarkedet inden næste valg. Socialdemokraterne ville køre hårdt på de forringelser, der var på vej," siger Helle Ib.

At skille sig ud fra de andre
Konservative ved således godt, at slaget et tabt de næste mange år for reformer på dagpenge og efterløn. Udmeldingen skal derfor ses som branding af partiet, mener Helle Ib.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024