Regeringen dropper besparelser på arbejdsmiljø

FINANSLOV: Den nye regering trækker den tidligere regerings besparelser på arbejdsmiljø-indsatsen tilbage. Dermed slipper Forebyggelsesfonden for besparelser på 150 mio. kr. Fagforeningerne roser beslutningen.
Jørgen Skadhede
De planlagte besparelser på Forebyggelsesfondens arbejdsmiljøindsats bliver trukket tilbage. Det fremgår af S-R-SF-regeringens finanslovsforslag, som dermed ruller den tidligere regerings besparelser på forebyggelsesfonden tilbage.

Dermed slipper Forebyggelsesfonden for besparelser på 150 mio. kr. om året, som oprindeligt skulle have været med til at finansiere den bolig-job-ordning, der blev vedtaget i Folketinget før sommerferien.

Dengang stemte S og SF for bolig-job-ordningen, selvom partierne ikke var enige i finansieringen af ordningen. Nu har de så taget besparelserne på arbejdsmiljøindsatsen af bordet, og det vækker glæde hos flere fagforbund.

Efterlønsreform kræver mere forebyggelse
"Forringelserne af efterlønnen og den højere pensionsalder betyder, at vi står over for en betydelig udfordring i at sikre et bedre arbejdsmiljø. Derfor var det tudetosset, at VK-regeringen ville skære på forebyggelsesarbejdet. Den nye regering har heldigvis indset, at Forebyggelsesfonden kan gøre en forskel i de kommende år," siger Thorkild E. Jensen, formand for Dansk Metal.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024