S frygter forringet fradrag for medlemskab af fagforening

SKATTEREFORM: S, SF og R blev onsdag kylet ud af forhandlingerne om skattereformen. S frygter på linje med 3F, at forringelser af fradraget for fagforeningskontingent vil skade den danske model.
Især arbejdere i bygge- og anlægsbranchen har brug for at være med i en a-kasse, da især de er truet af ledighed. Med skattereformen skal de til at betale mere i kontingent.
Især arbejdere i bygge- og anlægsbranchen har brug for at være med i en a-kasse, da især de er truet af ledighed. Med skattereformen skal de til at betale mere i kontingent.Foto: colourbox.com
Torbjørn Næs Bertelsen

I det hele taget har vi sammen med regeringen gjort meget for ikke at tale os væk fra hinanden. Derfor er det underligt nu at opleve det skuespil, der bliver opført. Det hele er jo aftalt på forhånd, og jeg synes det er interessant at se, at det præcis følger den drejebog, som man i dag (onsdag, red.) har kunnet læse i pressen.

Nick Hækkerup
Skatteordfører og næstformand, Socialdemokraterne

Som oppositionen tirsdag forudså, efter regeringen havde præsenteret forslaget til en skattereform, blev det et kort forhandlingsmøde onsdag formiddag i Finansministeriet mellem regeringen og Socialdemokraterne og SF.

S og SF, der forud for forhandlingerne havde bundet reb omkring sig og meldt ud, at de to partier kom sammen, og hvis det kom så langt, gik sammen. Efter det første korte møde kan det konkluderes, at de blev kylet ud... sammen.

Dermed ser det ud til, at fradraget for fagforeningskontingent bliver reduceret, som regeringen har foreslået.

"Det var et ultra-kort møde. Vi fik ikke engang mulighed for at fremlægge vores synspunkter, før vi var uden for lokalet igen," siger S-næstformand og skatteordfører Nick Hækkerup.

Socialdemokraterne og SF havde på forhånd meldt ud, at en reduktion af fradraget for medlemskab af en fagforening ville være den gale vej at gå, og at man ville arbejde for at få det punkt ud af en aftale.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024