Støjbergs styrelse taler for efterløn-reform

EFTERLØN: Nyhedsbrev fra Arbejdsmarkedsstyrelsen under beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) peger på at indskrænke efterlønnen. Dejligt med en styrelse uden politisk filter, siger R og K.
Debatten om efterløn er blusset op igen.
Debatten om efterløn er blusset op igen.Foto: Altinget.dk
Anders Heissel

Jeg er meget glad for, at man fra Arbejdsmarkedsstyrelsen skriver om en sober analyse uden at lægge et politisk filter ned over det.

Morten Østergaard
Arbejdsmarkedsordfører for De Radikale

Danskere på mellem 60-64 år er langt mindre tilknyttet arbejdsmarkedet end i andre OECD-lande, og hvis netop den aldersgruppe arbejder lige så meget som de bedste OECD-lande, ligger der 27 milliarder kroner og venter.

Men for at aktivere den milliardbonus skal man indskrænke efterlønnen, skriver Samspil.info, der er Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om beskæftigelse, den 6. januar i år.

Det er konkret professor Jan Rose Skaksen fra Copenhagen Business School, der peger på efterlønnen som redskab, men Morten Østergaard, arbejdsmarkedsordfører for De Radikale, hæfter sig ved, at artiklen kommer fra en styrelse under beskæftigelsesministeren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024