Tre nye beskæftigelsesordførere om deres første år på Borgen: Tempoet er for højt

Ved valget for et år siden takkede flere erfarne beskæftigelsesordførere af og blev afløst af nyvalgte folketingsmedlemmer. Hvilke erfaringer har de gjort sig med rollen? Altinget har talt med tre af dem. 

Der blev ved valget for et år siden skiftet ud på beskæftigelsesordførerposten i mange partier. Her ses blandt andet DF's Nick Zimmermann ved præsentationen af kontanthjælpsaftalerne før efterårsferien.
Der blev ved valget for et år siden skiftet ud på beskæftigelsesordførerposten i mange partier. Her ses blandt andet DF's Nick Zimmermann ved præsentationen af kontanthjælpsaftalerne før efterårsferien.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Ved valget for et år siden forlod flere erfarne kræfter beskæftigelsesområdet på Christiansborg.

Blandt dem var Dansk Folkepartis mangeårige ordfører Bent Bøgsted (DF), der helt forlod Folketinget, Venstres Hans Andersen, der nu er erhvervsordfører og Henrik Møller (S), der er europaordfører.

Flere nyvalgte folketingsmedlemmer har siden fået posten. Altinget har spurgt tre af dem om, hvordan de har oplevet ordførerskabet og arbejdet i Folketinget det første år. Særligt en erfaring går igen: Arbejdstempoet.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024