Troels Lund atter i samråd om AMU

SPØRGSMÅL: Det fører nu til et nyt samråd om AMU-området, at undervisningsministeren har iværksat en ny AMU-udbudsrunde på transport-området.
Marie Dissing Sandahl
Hvorfor sætte gang i en ny udbudsrunde af AMU-uddannelser inden for transportområdet, når branchen ikke efterspørger det? Det spørgsmål skal undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) nu svare på i et samråd i Folketingets uddannelsesudvalg.

Da ministeren i sidste uge igangsatte den nye udbudsrunde, så flere private køreskoler kan blive godkendt til at udbyde AMU-kurser, var det med begrundelsen, "at det er regeringens politik, at de private i højere grad skal inddrages i AMU-udbuddet", som ministeriet skrev i en pressemeddelelse.

Men ifølge spørgsmålsstilleren, Bjarne Laustsen (S), efterlyser hverken VEU-rådet eller Transporterhvervets Uddannelser (TUR), som repræsenterer både arbejdsgiver- og arbejdstagersiden i transporterhvervene, flere private udbydere på transportområdet.

Datoen for samrådet er endnu ikke fastsat, men det forventes afholdt, inden Folketinget går på sommerferie.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024