Trine Pertou Mach
svarer
Lars Løkke Rasmussen

Trine Pertou Mach (EL) spørger udenrigsministeren, Lars Løkke Rasmussen, hvorfor man i forslaget til Finansloven for 2025 ikke viderefører bevillingen til Etisk Handel Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 191, Spørgsmål 9
Vil ministeren redegøre for, hvorfor man i forslaget til Finansloven for 2025 ikke viderefø­

rer bevillingen til Etisk Handel Danmark, jf. konto 06.11.15.10, og herunder forholde sig til, om ikke dette element af finanslovsforslaget kolliderer med regeringens strategi ”Afrikas århundrede – Strategi for et styrket dansk engagement med de afrikanske lande”?

Svar fra fredag den 13. september 2024
Det er en prioritet for regeringen at fremme ansvarlig global handel og bæredygtig omstilling af værdikæder. Det fremgår ligeledes i en række centrale strategier, herunder den nye Afrikastrategi og Handlingsplanen for Økonomisk Diplomati.

Etisk Handel Danmark er en tæt samarbejdspartner for Udenrigsministeriet på denne dagsorden, der bl.a. har fokus på at gøre danske virksomheders værdikæder mere robuste ved at trække produktion tættere på det europæiske marked gennem øget bæredygtig produktion i afrikanske lande.

Udenrigsministeriet har støttet Etisk Handel Danmark med samlet 9,7 mio. kr. siden 2021 under konto §06.41.03.50. og §06.11.15.10. Udenrigsministeriet afsøger muligheder for at videreføre partnerskabet med Etisk Handel Danmark, men der er på nuværende tidspunkt ikke truffet endelig beslutning herom.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024