Betina Kastbjerg
svarer
Kaare Dybvad Bek

Betina Kastbjerg (DD) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om driftsmidlerne til Finn Nørgaard-foreningen mv.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 191, Spørgsmål 10
Regeringen har i sit finanslovsudspil indstillet til at driftsmidlerne til Finn Nørgaard-foreningen ikke længere vil blive budgetteret i 2025. Finn Nørgaard Foreningen har i de tre seneste år på Finansloven opbygget et videnscenter, der både hjælper personer og pårørende, når de er blevet ramt af terror og ekstremisme, men som også udfører uundværligt borgernært forebyggende arbejde, såvel som bevarer fokus på at hjælpe de personer, der bliver ramt af terror. På vej til 10-året for terrorangrebet i København 2015 og i en situation, hvor spændingerne i befolkningen og terrortruslen ifølge PET er mere komplekse og fortsat skærpet, er der mere end nogensinde brug for foreningens arbejde og viden.

Hvordan vil ministeren sikre, at foreningens unikke viden ikke går tabt, men kan udbygges?

Svar fra torsdag den 19. september 2024
Regeringen har i sit finanslovsudspil indstillet til at driftsmidlerne til Finn Nørgaardforeningen ikke længere vil blive budgetteret i 2025. Finn Nørgaard Foreningen har i de tre seneste år på Finansloven opbygget et videnscenter, der både hjælper personer og pårørende, når de er blevet ramt af terror og ekstremisme, men som også udfører uundværligt borgernært forebyggende arbejde, såvel som bevarer fokus på at hjælpe de personer, der bliver ramt af terror. På vej til 10-året for terrorangrebet i København 2015 og i en situation, hvor spændingerne i befolkningen og terrortruslen ifølge PET er mere komplekse og fortsat skærpet, er der mere end nogensinde brug for foreningens arbejde og viden. Hvordan vil ministeren sikre, at foreningens unikke viden ikke går tabt, men kan udbygges?

19. september 2024 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2024 - 13776 2815959 Svar:

Finn Nørgaard-foreningens bevilling er midlertidig og står til at udløbe i 2025. Bevillingen er afsat i perioden 2022-2024 og følger af Aftale om finansloven for 2022 mellem den daværende S-regering, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne af december 2021.

Forebyggelsen af ekstremisme løftes i Danmark af et bredt samarbejde. Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme under Udlændingestyrelsen varetager opgaven med at understøtte kommuner, regioner, statslige myndigheder og andre aktører i at forebygge ekstremisme, og centeret indsamler og systematiserer som led i sin opgavevaretagelse en bred vifte af viden.

I det omfang en forening frygter, at relevant viden vil gå tabt, vil jeg opfordre til, at de henvender sig til relevante myndigheder med henblik på en vurdering af behovet for, at den pågældende viden overdrages.

Kaare Dybvad Bek / Søren Larsen Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024