Analyse af 
Andreas Krog

Arktisk Råd skal genopfinde og legitimere sig selv

Med en ny langsigtet strategi og mere fælles fodslag vil de otte lande bag Arktisk Råd ved et topmøde i denne uge signalere, at rådet er tilbage på verdensscenen.

Familiebillede fra de arktiske udenrigsministres møde i Rovaniemi i Finland i 2019. På forreste række fra venstre er det Sveriges daværende udenrigsminister Margot Wallström, USA's daværende udenrigsminister Mike Pompeo, Finlands daværende udenrigsminister Timo Soini, Canadas daværende udenrigsminister Chrystia Freeland og Danmarks daværende udenrigsminister Anders Samuelsen.<br>
Familiebillede fra de arktiske udenrigsministres møde i Rovaniemi i Finland i 2019. På forreste række fra venstre er det Sveriges daværende udenrigsminister Margot Wallström, USA's daværende udenrigsminister Mike Pompeo, Finlands daværende udenrigsminister Timo Soini, Canadas daværende udenrigsminister Chrystia Freeland og Danmarks daværende udenrigsminister Anders Samuelsen.
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Arktisk Råd er tilbage og vil sætte dagsordenen mere aktivt end tidligere. Både i Arktis og når Arktis er på dagsordenen i globale diskussioner.

Det er det budskab, som de otte lande i Arktisk Råd ønsker at sende til omverdenen ved ministermødet i Islands hovedstad Reykjavik onsdag og torsdag i denne uge.

På mødet skal de otte landes udenrigsministre endeligt godkende en ny langsigtet strategi for Arktisk Råd. Den vil have fokus på klimaforandringer, havmiljø og især plastikforurening, samt understrege vigtigheden at fastholde lavspænding i Arktis.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024