Grønlands landsstyreformand vil ikke deltage under dansk formandskab i Nordisk Ministerråd

Danmark deler typisk sit formandskab i Nordisk Ministerråd med Grønland og Færøerne. Men i 2026 bliver det sandsynligvis uden Grønlands landsstyreformand, Múte B. Egede.

Syv regeringschefer og en enkelt svensk minister for handel og nordisk samarbejde til Nordisk Råds session i København i efteråret 2021. Naalakkersuisut-formand Múte B. Egede er nummer tre fra venstre. 
Syv regeringschefer og en enkelt svensk minister for handel og nordisk samarbejde til Nordisk Råds session i København i efteråret 2021. Naalakkersuisut-formand Múte B. Egede er nummer tre fra venstre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

De nordiske regeringschefer må undvære Múte B. Egedes selskab, når Danmark i 2026 overtager formandskabet for Nordisk Ministerråd.

Det gælder også, hvis han genvinder magten i det valg, Grønland skal afholde senest april næste år.

"Jeg kommer ikke til at være et sted, hvor jeg ikke er ønsket," siger Múte B. Egede (IA), til Altinget under et pressemøde 27. august på flyvestationen i Aalborg, hvor det årlige rigsmøde og møde i rigsfællesskabets kontaktudvalg blev afholdt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024