Grønland vil åbne repræsentation i Kina

EKSPORT: Det grønlandske landsstyre ønsker, at Kina skal huse Grønlands femte udenlandske repræsentation.

Foto: Andreas Krog
Andreas Krog

Grønland åbnede i midten af oktober repræsentation i Islands hovedstad, Reykjavik. Det er Grønlands fjerde udenlandske repræsentation og bliver formentlig ikke den sidste. Således vil landsstyret arbejde på at kunne åbne en repræsentation i Kinas hovedstad Beijing allerede næste år. Det kom frem, da landsstyrets udenrigsansvarlige, Ane Lone Bagger, i sidste uge fremlagde landsstyrets udenrigspolitiske strategi i det grønlandske parlament Inatsisartut.

Hun startede med at påpege behovet for et grønlandsk fodfæste på de store eksportmarkeder i Asien.

”Det handelsmæssige samarbejde med de asiatiske hovedeksportmarkeder Japan, Kina og Sydkorea udvides til stadighed. Der er her et særligt behov for en grønlandsk synlighed og tilstedeværelse i Asien. Som følge heraf ønsker Naalakkersuisut (Grønlands landsstyre, red.) at etablere en repræsentation i Østasien. Et ønske, som Naalakkersuisut forventer bliver en særlig prioritet og indsats det kommende år,” sagde Ane Lone Bagger, landsstyrets udenrigsansvarlige.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024