Nordatlantiske MF'er: Vi går efter indflydelsen

KRITIK: Vi går naturligvis efter maksimal indflydelse, lyder det fra tre nordatlantiske folketingsmedlemmer, der først efter et folketingsvalg vil vælge, hvem de peger på som statsminister. Det møder kritik fra det fjerde nordatlantiske medlem.

Aaja Chemnitz Larsen (t.v.), Magni Arge (i midten) og Aleqa Hammond (t.h.) ved Folketingets åbning i 2015.
Aaja Chemnitz Larsen (t.v.), Magni Arge (i midten) og Aleqa Hammond (t.h.) ved Folketingets åbning i 2015.Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Tre af de fire nuværende folketingsmedlemmer fra Færøerne og Grønland svarer nu igen på den bredside, som det fjerde medlem, færingen Sjúrður Skaale fra det socialdemokratiske parti Javnaðarflokkurin, affyrede i Altingets spalter for nylig.

De tre har nemlig meldt ud, at de ikke vil pege på nogen statsministerkandidat før det kommende folketingsvalg. Man vil i stedet støtte den statsminister, der vil give Grønland eller Færøerne de største rettigheder. Og hvem det er, vil man finde ud af i forhandlinger efter valget.

Det finder Skaale problematisk og potentielt underminerende for demokratiet i hele rigsfællesskabet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024