Om  
Mariann Fischer Boel
Hans Christian Schmidt
Eyvind Vesselbo

V-splid om afgift

Sandra Schwartz
Venstre er splittet i spørgsmålet om afgifter på fosfor og kvælstof. Både fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) og miljøminister Hans Christian Schmidt (V) har taget afgifterne til sig som en effektiv måde at mindske forureningen på, mens Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, erklærer sig som modstander. Det samme gør Dansk Landbrug.

Spliden viser sig i to næsten helt ens pressemeddelelser udsendt fra Miljøministeriet og Fødevareministeriet i torsdags.

»Landbrugets udledning af fosfor er for høj. Vi har et klart mål om at begrænse fosforudledningen, og meget tyder på, at den mest omkostningseffektive måde at gøre det på, er ved hjælp af afgifter«, siger Mariann Fischer Boel i den ene.

»Landbrugets udledning af fosfor er for høj. Vi har et klart mål om at begrænse fosforudledningen, og vi ønsker i højere grad at prioritere brugen af omkostningseffektive virkemidler«, siger Mariann Fischer Boel i den anden og - oplyser begge ministerier - rigtige pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024