Målinger viser dødt løb mellem blokkene

GENNEMSNIT: Septembers meningsmålinger viser, at regeringens støttepartier sikrer dødt løb mellem blå og rød blok.

Efter at oppositionen i gennemsnittet af meningsmålinger siden april har stået til erobring af regeringsmagten med mindst 90 mandater, er situationen i september igen tilbage ved dødt løb mellem regering og opposition.

Det er bemærkelsesværdigt, at der er mindre fremgange fra august til september for regeringens to støttepartier, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som sikrer den samlede fremgang for regeringssiden.

DF står nu med tilslutning fra 14,4 pct. i meningsmålinger. Selvom det ikke er statistisk sikkert, står DF lidt stærkere end ved valget i november 2007, hvor partiet fik 13,9 pct. af stemmerne. Fremgangen kan måske skyldes, at DF fik ganske megen omtale i forbindelse med det svenske valg.

Liberal Alliance fortsætter i september fremgangen gennem de seneste måneder og står nu, hvis der var valg, til 4,6 pct. af stemmerne, hvilket er bedre end nogensinde. Det er som om, at nyheden om partiets pludselige fremgang virker selvforstærkende.

En mindre tilbagegang for Venstre fra 23,9 pct. i august til 22,9 pct. i september opvejes af fremgangen for de øvrige partier på regeringssiden, således at denne står til 49,0 pct mod 50,0 til oppositionen.

Læs hele analysen på Altinget | Christiansborg (kræver abonnement)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024