Slagsmål om ny lejelov

NY LEJELOV: Regeringen kan blive tvunget til at ændre på sit forslag til en ny lejelov. Dansk Folkeparti kalder forslaget noget rod og kræver ændringer til fordel for både lejere og især udlejere, før partiet vil lægge stemmer til.
Dansk Folkeparti kræver flere ændringer af forslaget til en ny lejelov, før partiet vil stemme for forslaget.
Dansk Folkeparti kræver flere ændringer af forslaget til en ny lejelov, før partiet vil stemme for forslaget. Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Det bliver spændende at se, hvor meget Anita Knakkergaard bliver inviteret til kaffe med Karen Ellemann i den kommende tid. Og i hvilken grad regeringen vil lade sig diktere af Dansk Folkeparti.

Thomas Jensen (S)
Boligordfører
Fakta
Stridspunkter

Højere husleje
Ved energiforbedringer får udlejer mulighed for at kræve en huslejeforhøjelse, der svarer til lejernes energibesparelser.

Energikrav
Krav om, at en ejendom skal have en vis energistandard, før udlejeren må foretage almindelig forbedringer, som giver udlejeren ret til at hæve huslejen. Før udlejer kan lave forbedringer af eksempelvis køkken og bad, skal ejendommen mindst have energimærke D, hvilket svarer til reglerne for nybyggeri fra 1981.

Råderet
Lejerne i private lejeboliger bliver sidestillet med lejerne i almene boliger, når det gælder den individuelle råderet.

Lejerne i det private vil kunne få godtgørelser af udlejeren for op til 110.000 kr. for de forbedringer, som de selv har foretaget i boligen. Lejerne kan kun få godtgørelse, hvis de flytter, og forbedringen bliver afskrevet over en periode på 10 år.

Der er lagt op til et rivegilde, når regeringen i de kommende måneder skal forsøge at få sit forslag til en ny lejelov vedtaget i Folketinget.

Der er nærmest garanti for ballade, når den til enhver tid siddende regering forsøger at ændre på lejeloven, der er et af de mest følsomme fordelingspolitiske områder.

Både lejernes og udlejernes organisationer har da også været stærkt utilfredse med det forslag til en ny lejelov, som indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) sendte i høring inden jul.

DF kræver ændringer
Og organisationerne bliver delvist imødekommet af Dansk Folkeparti, der kræver flere ændringer i forslaget, hvis partiet skal levere de nødvendige stemmer.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024