Byggebranchen glæder sig over endelig at få klarhed over nye klimakrav

Reaktionerne oven på en længe ventet politisk aftale om nye klimakrav til byggeriet er mange. Altinget giver dig her et udpluk af reaktionerne.

Det almene byggeri får en hjælpende hånd i den nye politiske aftale om klimakrav til byggeriet. Det roser teknik- og miljøborgmester i København, Line Barfod (EL), da alment byggeri i de store byer i forvejen har svært ved at holde sig indenfor grænsen for, hvor dyrt byggeri må være.
Det almene byggeri får en hjælpende hånd i den nye politiske aftale om klimakrav til byggeriet. Det roser teknik- og miljøborgmester i København, Line Barfod (EL), da alment byggeri i de store byer i forvejen har svært ved at holde sig indenfor grænsen for, hvor dyrt byggeri må være.Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen Boddum

Det kunne have været mere ambitiøst, men først og fremmest er det på tide, at politikerne kommer med en klar melding om, hvad byggebranchen skal indrette sig efter allerede fra næste år. Sådan kan man nogenlunde opsummere mange af reaktionerne fra byggebranchen oven på torsdagens brede politiske aftale om nye klimakrav fra sommeren 2025.

Tærskelværdien for CO2-udledningen fra nybyggeri går fra 12 kilo CO2 per kvadratmeter til et vægtet gennemsnit på 7,1 kilo CO2 per kvadratmeter. Samtidig omfattes flere typer af nybyggeri end i dag, hvor kun nybyggeri på over 1.000 kvadratmeter er omfattet.

Fremover vil også bl.a. enfamilie-huse, ferieboliger og etagebyggeri skulle leve op til klimakrav for nybyggeri, samtidig med at der kommer til at gælde forskellige grænser for de forskellige bygningstyper.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024