Byggesager: Store forventninger til nyt it-system

BYGGESAGSBEHANDLING: Som den første kommune i landet kan borgere og virksomheder i Varde nu følge deres sagsbehandling online. Det ventes at give kortere sagsbehandlingstider og bedre service.
Jørgen Skadhede
I Varde kan kan bygherrerne nu følge behandlingen af deres byggesag hjemme ved computeren.

Det nye system er udviklet i samarbejde med it-virksomheden KMD, og der er store forventninger til kortere og mere effektiv sagsbehandlingen, samtidig med at borgere og virksomheder nu meget tidligt i processen kan få klar besked om, hvornår et endeligt svar fra byggesagsafdelingen vil være klar.

Store fordele
"Både vi og borgerne ventes at få store fordele af det. Hvor borgere før skulle have fat på en sagsbehandler, hvis han skulle have besked om sin ansøgnings skæbne, kan han nu hurtigt klare det hele selv. For os betyder det sparet tid, da vi har rigtigt mange henvendelser fra borgere om byggeansøgninger. Den tid vi sparer, kan vores ansatte bruge på reel sagsbehandling. Med endnu bedre service til følge," siger plan- og byggechef Ivar Sande fra Varde Kommune.

Største og mindste sager undtaget
Byherrerne vil kunne følge deres byggesag online og se hver enkelt fase, som behandlingen gennemløber. Find-og-følg-systemet begyndte 1. februar, og folk med byggeansøgninger kan kontakte kommunen og få en kode, så de kan benytte find-og-følg-systemet.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024