Kæmper regeringen en kamp, der ikke kan vindes? Tre skarpe til Morten Dahlin om landdistriktsudspil

Regeringens ambition er at give bedre muligheder for dem, der ønsker at bo udenfor de store byer – ikke at vinde kampen mod en global supertrend, erkender landdistriktsminister Morten Dahlin.

Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin (V), præsenterede torsdag regeringens landdistriktsudspil sammen med erhvervsminister Morten Bødskov (S) og klimaminister Lars Aagaard (M).
Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin (V), præsenterede torsdag regeringens landdistriktsudspil sammen med erhvervsminister Morten Bødskov (S) og klimaminister Lars Aagaard (M).Foto: Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen BoddumDaniel Bue Lauritzen

Flere sommerhuse ved kysterne, turisme i nedlagte landejendomme, penge for vindmøller og 17-årige alene bag rattet i bilerne er blandt elementerne i regeringens længe ventede landdistriktsudspil.

Men kan noget af det overhovedet vende en trend ikke bare i Danmark men i store dele af verden, hvor mennesker flytter mod de store byer? Det fangede Altinget minister for landdistrikter, Morten Dahlin (V), til tre skarpe spørgsmål om efter præsentationen af udspillet på Skælskør Bibliotek torsdag.

Hele verden gennemgår en omfattende urbanisering i disse år. Det gælder også i Danmark, hvor arbejdspladser og unge mennesker rykker mod de største byer. I de seneste 15 år er 80 procent af jobskabelsen i Danmark sket i de store byer. Hvad tror du egentlig, at I kan udrette med det her udspil?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024