København får nye boliger i Ritt-prisklasse

BILLIGE BOLIGER: KAB bygger nu 1.000 boliger i det samme prisniveau, som forhenværende overborgmester Ritt Bjerregaard tidligere har lovet københavnerne.
Tyson W. Lyall
Fakta
Der er endnu ikke færdigbyggede boliger baseret på konceptet AlmenBolig+, men i følgende kommuner er der konkrete planer om byggeri: Glostrup, Herlev, Hvidovre, Kolding, København, Køge og Århus. Flere kommuner er på vej, men de endelige forhandlinger er endnu ikke færdige.

Kilde: kab-bolig.dk

5.000 boliger til 5.000 kroner. Sådan lød Ritt Bjerregaards plan da hun i 2005 vandt kommunalvalget i København. Boligerne, der efter planen skulle være opført på Kløvermarken på Amager, blev som bekendt aldrig til noget, og de brudte løfter var med til at koste Ritt Bjerregaard posten som overborgmester i København.

Et "umuligt" projekt
Ritt Bjerregaards storstilede projekt faldt i sin tid til jorden, fordi det simpelthen ikke kunne lade sig gøre at bygge så billigt. Men det ser nu alligevel ud til, med nogle års forsinkelse, at Ritts idéer bliver til noget.

Boligselskabet KAB er således gået i gang med et nyt projekt, der skal føre til billige boliger i samme prisklasse som Ritt proklamerede, skriver Berlingske Tidende onsdag. Projektet har fået navnet AlmenBolig+, og det er tænkt som et koncept, der skal udfordre traditionelle måder at bygge på.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024