Kun ejere slipper for at klage over vurderinger

VURDERINGSPAUSE: Regeringens plan for nye ejendomsvurderinger giver ikke svar på problemer med andelsboligvurderinger. Samtidig rejser almene organisationer krav om automatisk klagebehandling.
Holger K. Nielsen (SF) vil suspendere de offentlige ejendomsvurderinger i 2013 og 2014 og lancere et nyt vurderingssystem i 2015.
Holger K. Nielsen (SF) vil suspendere de offentlige ejendomsvurderinger i 2013 og 2014 og lancere et nyt vurderingssystem i 2015.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Mads Bang

Når det handler om erhvervsejendomme, er vi nødt til at gøre det mere individuelt.

Holger K. Nielsen (SF)
Skatteminister
Fakta
Skatteministeriets ekspertudvalg
  • Peter Engberg Jensen, tidligere koncernchef i Nykredit
  • Lise Gronø, adm. direktør i datterselskabet Property Finance A/S under Finansiel Stabilitet.
  • Preben Lund Hansen, adm. direktør i Sydbank ind til udgangen af oktober 2013.
  • Søren Leth-Petersen, professor ved Københavns Universitet.

Kilde: skm.dk
Boligejerne får automatisk en check, hvis de viser sig at have betalt for meget, når den nye boligvurdering lander i postkassen i 2016.

Alle andre skal holde sig klar til at klage, hvis de er utilfredse med den vurdering, som kommer ud af den overhaling af vurderingssystemet, som skatteminister Holger K. Nielsen (SF) netop har skudt i gang.

Skatteministeriet lægger nemlig op til, at boligejerne automatisk får efterreguleret deres skattebetalinger, hvis ejendomsvurderingen for 2015 viser sig at være lavere end den i 2011. Det sker ikke for almene organisationer, andelsboligforeninger og erhvervsejendomme.

"Når det handler om erhvervsejendomme, er vi nødt til at gøre det mere individuelt, fordi der er også flere kategorier," siger Holger K. Nielsen, som tilføjer, at andelsboligforeninger, almene boliger og erhvervsejendomme også vil kunne få tilbagebetalt den skat, der er betalt for meget. Men det kræver altså, at der klages.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024