Dennis Flydtkjær
 svarer 
Morten Dahlin

Dennis Flydtkjær (DD) spørger ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin,, om råstofinteresser indgår i vurderingen af, om et areal skal udpeges som energipark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 166, Spørgsmål 1
Vil ministeren oplyse, om råstofinteresser indgår i vurderingen af, om et areal skal udpe­

ges som energipark?

Svar fra torsdag den 16. maj 2024
Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at der i alle tilfælde vil skulle foretages en konkret vurdering af, om et areal er egnet som energipark, og at det alt efter de konkrete omstændigheder vil være relevant at inddrage en række bredere hensyn i denne vurdering, som angår de overordnede samfundsmæssige ønsker, herunder bredere planlægningsmæssige hensyn. Det fremgår i forlængelse heraf, at ministeren f.eks. vil kunne inddrage hensynet til andre arealanvendelsesinteresser i vurderingen, herunder råstofinteresser.

Der henvises til bemærkningerne til lovforslagets § 3, stk. 1, som også indeholder en beskrivelse af forholdet til råstofinteresser knyttet til et areal, der er udpeget som interesse- eller graveområde i en eksisterende råstofplan.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected]

Akt nr.: 398024 Dato: 16. maj 2024 Morten Dahlin / Karin Ellen Kragshave
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024