Dennis Flydtkjær
 svarer 
Morten Dahlin

Dennis Flydtkjær (DD) spørger ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, om, hvilke klage- og indsigelsesmuligheder en borger har, når det er kommunen, der udlægger et område til energipark via kommuneplan og lokalplaner m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 166, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvilke klage- og indsigelsesmuligheder en borger har, når det er kommunen, der udlægger et område til energipark via kommuneplan og lokalplaner, og hvilke muligheder man får fremover, hvis ministeren udpeger et område til energipark?

Svar fra torsdag den 16. maj 2024
En kommunalbestyrelses vedtagelse af kommune- og lokalplaner kan påklages til Planklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål, jf. planlovens § 58. En miljøvurdering af planerne efter miljøvurderingslovens regler vil kunne påklages til Planklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål, jf. miljøvurderingslovens § 48. Forslag til kommune- og lokalplaner skal offentliggøres med en frist på som udgangspunkt mindst otte uger med mulighed for at fremsætte indsigelser mod planforslagene, jf. planlovens § 24.

Fastsættelse af regler om et areals anvendelse som energipark i en bekendtgørelse efter § 3 i den foreslåede lov om statsligt udpegede energiparker vil ikke kunne påklages. En miljøvurdering af bekendtgørelsen efter miljøvurderingslovens regler vil kunne påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål, jf. miljøvurderingslovens § 48. Klagemulighederne vil svare til, hvad der gælder ved fastsættelse af regler om et areals anvendelse i et landsplandirektiv efter planloven. Et forslag til energipark skal efter § 5 i den foreslåede lov om statsligt udpegede energiparker offentliggøres i mindst otte uger med mulighed for fremsættelse af bemærkninger til forslaget.

For kommunalbestyrelsens kommune- og lokalplanlægning til realisering af en statsligt udpeget energipark vil gælde samme regler for at klage og gøre indsigelse som for kommunalbestyrelsens planlægning uden for en energipark, jf. ovenfor.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected]

Akt nr.: 398024 Dato: 16. maj 2024 Morten Dahlin / Karin Ellen Kragshave
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024