Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Morten Dahlin

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, hvilke typer anlæg der er omfattet af definitionen »Anden erhvervsmæssig bebyggelse«

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 166, Spørgsmål 7
Vil ministeren sende en udtømmende liste på, hvilke typer anlæg der er omfattet af defini­

tionen »Anden erhvervsmæssig bebyggelse«? Hvis der ikke kan laves en udtømmende liste, vil ministeren så give flere konkrete eksempler på, hvilke typer anlæg der er omfattet af definitionen »Anden erhvervsmæssig bebyggelse«?

Svar fra torsdag den 16. maj 2024
Det følger af den foreslåede § 2, nr. 4, at der med ”anden erhvervsmæssig bebyggelse” forstås ”bygninger, installationer og faciliteter, der anvendes til erhvervsaktiviteter som f.eks. udvikling, produktion eller salg af varer eller tjenesteydelser, og som ikke er PtX-anlæg”.

Definitionen af anden erhvervsmæssig bebyggelse er bred, og der er med definitionen ikke tiltænkt en afgrænsning, så den kun omfatter anlæg og virksomheder, som er direkte knyttet til selve energiproduktionen eller er afhængige af den energi, der produceres i området. Det er derfor heller ikke muligt udtømmende at opliste virksomheder, der kan være omfattet af definitionen. Som eksempel på yderligere anlæg, der efter By-, Land- og Kirkeministeriets opfattelse også vil kunne være omfattet af definitionen, kan der peges på anlæg til energilagring som f.eks. batterier.

Lovforslaget indeholder i § 10 en bemyndigelse for ministeren til at undtage fra planlovens § 11 a, stk. 8, om at et nyt areal til byzone skal placeres i direkte tilknytning til eksisterende bymæssig bebyggelse i byzone. Muligheden for udlæg af ny byzone kan have betydning for muligheden for placering af PtX-anlæg og anden erhvervsmæssig bebyggelse i energiparkerne.

Efter lovforslagets § 10 er det en forudsætning for, at ministeren i forbindelse med udpegningen af en energipark kan gøre undtagelse fra planlovens § 11 a, stk. 8, at der er en særlig planlægningsmæssig eller funktionel begrundelse for placering af tilknyttede anlæg i energiparken.

Jeg kan henvise til bemærkningerne til lovforslagets § 10, som indeholder en nærmere beskrivelse af disse kriterier.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected]

Akt nr.: 398024 Dato: 16. maj 2024 Akt nr.:

Side 2 Morten Dahlin / Karin Ellen Kragshave
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024