Religion og domstole skal adskilles

INTERVIEW: Det er et klart socialistisk synspunkt at gå imod religiøse symboler i domstole, mener SF's Serdal Benli, der advarer mod at lade DF afgøre venstrefløjens stillingtagen.
SF's Serdal Benli ærgrer sig over, at Dansk Folkeparti får lov til at sætte præmisserne for tørklædedebatten.
SF's Serdal Benli ærgrer sig over, at Dansk Folkeparti får lov til at sætte præmisserne for tørklædedebatten.Foto: Altinget/Julie C. Christensen
Erik Holstein

Som socialist tager jeg også stilling til, at tørklædet mange steder i verden bruges som et bevidst politiseret, religiøst symbol. Præmissen for brugen af tørklædet er skabt af en patriarkalsk, mandsdomineret verdensopfattelse. Som socialist ønsker jeg ikke at være med til at fremme den opfattelse.

Serdal Benli
Medlem af SF's HB og regionsrådet i Hovedstaden

"Jeg har ikke noget imod at blive behandlet af en læge eller en sosu-assistent, der bærer tørklæde. Men det kammer over, hvis dommerne bærer religiøse symboler. For så begynder hele neutralitetsprincippet at skride i forhold til de statslige institutioner, der udøver magt."

Sådan gør SF's Serdal Benli regnebrættet op i den ophidsede tørklædedebat. Benli sidder i regionsrådet i Hovedstaden for SF, og han fik for nylig et kanonvalg til partiets hovedbestyrelse, hvor han blandt andet overgik veteranen Pernille Frahm. Serdal Benli lægger ikke skjul på, hvor han trækker stregen i sandet:

"Retsinstanserne skal være helt neutrale i et demokratisk samfund, og borgeren må aldrig få den opfattelse, at dommeren dømmer ud fra andre præmisser. Hvis jeg stod som anklaget i en domstol, hvor dommeren har tørklæde eller et andet religiøst symbol, så ville jeg være utryg som borger. Det er helt principielt," siger Serdal Benli og tilføjer:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024