Politikere raser over Kamal-initiativ

NYHED: SF'eren Kamal Qureshi opfordrer folketingspolitikere til at skrive under på en protest mod Dansk Folkeparti og deres ytringer. Fuldstændigt uhørt og forkasteligt, lyder det fra Jens Rohde (V) og Pia Christmas-Møller (K).
Kaare SørensenOle Nikolaj Møbjerg Toft
Kritikken hagler ned over SF'eren Kamal Qureshi, der i en e-mail langer hårdt ud efter Dansk Folkeparti.

Under overskriften "Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer skader det danske demokrati," opfordrer Qureshi samtlige folketingspolitikere til at skrive under på en protest mod Dansk Folkeparti, der skaber "splittelse og polarisering i det danske samfund".

Jens Rohde er stærkt utilfreds med underskriftsindsamlingen og kalder aktionen for "under lavmålet for et folketingsmedlem".

"Det er uværdigt og udemokratisk, når SF forsøger at begrænse folk i deres ytringer - også selvom de ikke kan lide disse. Måske er der en grund til, at socialisme altid har ført til totalitære stater. Gid vi en dag vil se socialister, som ikke altid mener, at de er bedre mennesker end andre," skriver Venstres politiske ordfører Jens Rohde i en af de mails, der i øjeblikket cirkulerer på Christiansborg.

Dokumentation

Se Kamal Qureshis og SF's underskriftindsamling:

Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer skader det danske demokrati

Dagbladet B.T. bragte den 24. maj i år en skarp leder og en stor artikel om Dansk Folkeparti. Artiklen opremser en lang række fremmedfjendske citater, der stammer fra medlemmer af Dansk Folkeparti, fremtrædende som mere anonyme. Alle citater omtaler mennesker med udenlandsk baggrund – især mennesker med muslimsk baggrund – i nedrige og nedsættende vendinger. Disse mennesker behæftes betegnelser om "kræft", "kriminelle", "svin", og islam kaldes for en "terrororganisation" og en "pest".

Med min underskrift giver jeg udtryk for, at jeg er bevidst om, at folketingsmedlemmers ytringer har en særlig vægt i den offentlige debat, og at de bliver lyttet til med større opmærksomhed.

Det betyder, at det enkelte folketingsmedlem har et særligt ansvar for at sikre sammenhængskraften i det danske samfund, og at der ikke må være dele af det danske samfund, der bliver lagt for had på grund af deres etniske eller religiøse baggrund. Derfor lægger jeg med min underskrift afstand til den slags ytringer fra mine folketingskolleger, ytringer som skaber splittelse og polarisering i det danske samfund.

Dato og underskrift

Underskriftindsamlingen er iværksat af SF’s folketingsgruppe.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024