Analyse af 
Erik Holstein

SF vil gå efter nye vælgergrupper

Efter at have stabiliseret partiet ved at appellere til kernevælgerne i den offentlige sektor, satser SF nu på at tage næste skridt. SF vil gerne appellere bredere, men der er en enkelt sten i skoen.

Pia Olsen Dyhr overtog et håndværkertilbud, da hun trådte til som SF-formand i 2014. Men siden har hun sammen med gruppeformand Jacob Mark og den politiske ordfører Karsten Hønge fået genrejst partiet.
Pia Olsen Dyhr overtog et håndværkertilbud, da hun trådte til som SF-formand i 2014. Men siden har hun sammen med gruppeformand Jacob Mark og den politiske ordfører Karsten Hønge fået genrejst partiet.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Kolding er efterhånden blevet et hyppigt mødested for SF-landsmøder, men denne gang er der en ekstra twist: For med den tidligere formand Villy Søvndal som partiets spidskandidat er Kolding pludselig blevet en af de kommuner, hvor SF spås en chance for en borgmesterpost. Byen er dermed et perfekt afsæt for det SF-landsmøde, der i den kommende weekend skal mobilisere op til kommunalvalget.

November måneds kommunale valgkamp bliver det gennemgående tema for kaskaden af landsmøder, der løber af stablen den kommende måned. Men den eneste sikre succeshistorie ved kommunalvalget er SF.

Efter to rædsomme kommunalvalg i 2013 og 2017 har SF igen fundet formen. Som det nye vægtede snit fra Altinget viser, får SF med 8,7 procent det bedste snit siden 2011, hvor nedturen for alvor begyndte.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024