Fra fond til forsker: Ny Carlsbergsfondet uddeler historisk bevilling til kunstvidenskaben

FONDE: I denne uges udgave af Fra fond til forsker skal vi forbi en rekordbevilling til kunst og kultur fra Ny Carlsbergfondet, en investering i viden om bæredygtig omstilling fra Europa-Kommissionen og en undersøgelse af sammenhængen mellem livsstil og leddegigt. 

Ny Carlsbergfondet har bevilliget 50 millioner til 13 projekter om bæredygtig omstilling, heriblandt ét i Danmark. 
Ny Carlsbergfondet har bevilliget 50 millioner til 13 projekter om bæredygtig omstilling, heriblandt ét i Danmark. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Benedicte Gjerding Dahlberg

Vi starter i denne uge med en bevilling fra Europa-Kommissionen på 50 millioner kroner til det internationale projekt Nextfood, der skal indsamle viden om, hvilke kompetencer de relevante faggrupper inden for landbrugs- og fødevaresektoren skal have for at foretage en bæredygtig omstilling. 

Det skriver Københavns Universitet. 

Projektet strækker sig over de næste fire år og foregår i 13 forskellige lande. 4,5 af de 50 millioner går til det danske hold, som befinder sig på Roskilde Universitet anført af professor Niels Heine Kristensen. 









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024