Professor: Frie Grønne lægger op til en værdifuld debat om civilsamfundet

REALITETSTJEK: Det er ikke alt i Frie Grønnes civilsamfundsudspil, der kan holde til at blive tryktestet af virkeligheden, vurderer professor Anker Brink Lund fra CBS. Men han roser partiet for at rejse en meget tiltrængt debat om civilsamfundets betydning. 

"Forslaget fra Frie Grønne kan give anledning til en nyttig debat om civilsamfundet. Derfor er det værdifuldt,” siger professor Anker Brink Lund.
"Forslaget fra Frie Grønne kan give anledning til en nyttig debat om civilsamfundet. Derfor er det værdifuldt,” siger professor Anker Brink Lund.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Carsten Terp Beck-Nilsson

Skoler har en forpligtelse til at lære børn og unge, at politik ikke bare foregår på Christiansborg, men også i rideklubben, i andelsboligforeningen, i Brugsen og alle de andre foreninger.

Anker Brink Lund
Professor, CBS

Man taler om afbureaukratisering – og det er jeg enig i. Men det står helt i modstrid med at sende flere skattekroner.

Anker Brink Lund
Professor, CBS

Et velment udspil på rette tid. Sådan karakteriserer professor Anker Brink Lund det civilsamfundsudspil, som partiet Frie Grønne lancerede i sidste uge.

”Man har i årevis forsømt at vedligeholde rammebetingelserne for at have et civilsamfund og for derigennem at løfte de opgaver, der hverken hører til stat eller marked. Forslaget her kan give anledning til en nyttig debat om civilsamfundet. Derfor er det værdifuldt,” siger Anker Brink Lund.

Professoren fra Center for Civilsamfundsstudier ved CBS har indvilget i at give udspillet et forskningsbaseret realitetstjek, som han kalder det, men minder om, at der er tale om et politisk udspil, som kalder på politiske reaktioner.









0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024