Om  
Michael Bach Petersen

Udlandsdanskernes interesseorganisation får ny generalsekretær

Fra starten af juni bliver Michael Bach Petersen øverste daglige leder i Danes Worldwide. Med mange års erfaring indenfor udenrigstjenesten skal han fremover lede varetagelsen af udenlandsdanskernes interesser. 

Laura Bejder Jensen

Danskere bosat i udlandet får fra 1. juni ny frontperson. Michael Bach Petersen bliver nemlig ny generalsekretær for udlandsdanskernes interesseorganisation Danes Worldwide. Han afløser lederen siden 2010 Anne Marie Dalgaard, der stoppede i februar.

Det skriver Danes Worldwide i en pressemeddelelse. 

Michael Bach Pedersen kommer til at stå i spidsen for Danes Worldwides arbejde for at gøre det lettere at være dansker i udlandet. Organisationen kæmper for at udlandsdanskere skal have så mange rettigheder som muligt i forhold til danskere bosat i Danmark. 

"Vi byder vores nye generalsekretær varmt velkommen og glæder os til samarbejdet – og der er jo nok af opgaver at tage fat på for at forbedre mulighederne for udlandsdanskerne og give gode muligheder for at lære dansk," skriver Danes Worldwide i pressemeddelelsen. 

Op til det kommende folketingsvalg sætter Danes Worldwide fokus på, at Danmark halter langt bag andre europæiske lande, når det gælder muligheden for at stemme, hvis man er bosat i udlandet. 

Michael Bach Pedersen kommer med ti års erfaring fra Udenrigstjenesten, hvor han blandt andet har været ansat i Udenrigsministeriet og udstationeret som ambassadesekretær på den danske ambassade i Egypten.

De seneste 15 år har han beskæftiget sig med digitaliseringsområdet - senest som direktør for forretningsudvikling og kunderelationer i cBrain.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Bach Petersen

Generalsekretær, Danes Worldwide, direktør, Den Danske Sommerskole
cand.polit. (Københavns Uni. 1997)









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024