Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Digitaliseringsministeriet har vokseværk - disse opgaver kommer til

Det nye digitaliseringsministerie bliver større, stærkere og med flere ansvarsområder, men mister meget af ansvaret for cybersikkerheds-indsatsen. 

Digitaliseringsminister Caroline Stage havde rettet ministeriets brevpapir til i hånden til sin ministeroverdragelse.
Digitaliseringsminister Caroline Stage havde rettet ministeriets brevpapir til i hånden til sin ministeroverdragelse.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Digitaliseringsministeriet vokser. Det står klart efter dagens ministerrokade, der også betyder en rokade af ansvarsområder mellem ministerier. Det var allerede ventet, efter statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag sagde, at Danmark skulle indtage en “nøglerolle” internationalt, når det kommer til at bruge nye teknologier som kunstig intelligens rigtigt.

“Derfor kommer vi til at samle hele det digitale felt på én minister,” sagde hun.

I praksis betyder det, at Digitaliseringsministeriet kommer til at bestå uden ligestillingsområdet, som flytter til Miljøministeriet, men med flere ansvarsområder for det digitale end tilfældet er nu.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024