Aarhus skal være demensvenlig by

Som en del af Alzheimerforeningens initiativ 'Demensvenner' bliver Aarhus første kommune, der uddanner borgere til Demensven-instruktører. 

Sara Ridder

Der skal være seks demensvenlige byer i Danmark, og Aarhus Kommune skal nu i gang med at finde 7.000 demensvenner blandt borgerne.

'Demensvenner' er et initiativ fra Alzheimerforeningen, hvor borgere i udvalgte kommuner skal gøres opmærksomme på sygdommen. 25 borgere i Aarhus Kommune er i dag blevet uddannet til at være Demensven-instruktører på Frivilligcenter Aarhus. Instruktørerne skal herefter afholde gratis kurser i kommunen, så alle kan blive klogere på demens.

"Demensvenner skal være med til bryde med de mange tabuer og myter, der omgærder en af vor tids største og mest dødelige folkesygdomme. Myter, som at demens er en naturlig del af alderdommen, eller at det kun handler om at miste hukommelsen. Alt sammen noget, som er med til at gøre livet sværere for mennesker med demens og deres pårørende," forklarer Nis Peter Nissen, der er direktør i Alzheimerforeningen, til Magasinet Pleje.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024