Ministre i samråd: Sådan vil regeringen sikre bedre offentlige IT-udbud

Regeringen er enig med oppositionen i, at styringen af offentlige IT-projekter kan forbedres, og præsenterer i den forbindelse tiltag til at øge transparens og sikre bedre styring af de offentlige IT-projekter. Du kan se Finansministeren og Digitaliseringsministeren præsentere deres tiltag i videoen ovenfor.

Albert Andsager Klingenberg

Styringen af IT-projekter i det offentlige kan forbedres, og regeringen er åben for tiltag, der kan bidrage til en positiv udvikling. Det var budskaberne fra Finansminister Nicolai Wammen (S) og Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V), da de torsdag var kaldt i samråd om, hvordan man sikrer bedre offentlige IT-udbud.

Samrådet tog udgangspunkt i et nyt studie fra Aarhus Universitet, der har sammenlignet store offentlige IT-projekter i Danmark og Norge, og som viser, at mens de danske IT-udbud har en gennemsnitlig fordyrelse på 81 procent, er den i Norge kun på 2 procent. Netop fordyrelsen af offentlige IT-projekter var en gennemgående indvending fra oppositionen mod regeringen.

De to ministre præsenterede hver især en række mere eller mindre konkrete tiltag ved samrådet, som skal sikre transparens og bedre styring af IT-projekter.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024