Bornholm skal teste telemedicin

STORSKALA: Der skal sættes skub i udviklingen af telemedicinske løsninger, mener regeringen. Teknologisk Institut peger på Bornholm som testområde. Borgmester er begejstret, men savner forbedrede IT-vilkår.
1,8 millioner danskere har i dag en kronisk lidelse, og flere kommer til. Det kræver indsigt og erfaringer med nye løsninger.
1,8 millioner danskere har i dag en kronisk lidelse, og flere kommer til. Det kræver indsigt og erfaringer med nye løsninger.Foto: Colourbox

Ved at gå hele linen ud på Bornholm kan vi undgå dyrebare fejl i fremtiden

Birgit Lübker
Projektchef, Teknologisk Institut
Fakta

Bornholm tester:

Østersøens klippeø er ofte vært for nationens testbehov.

- I 2003 afprøvede Bornholm den nu implementerede kommunalreform, da fem kommuner blev til en under Bornholms Regionskommune.

- I 2011 blev øen afprøvningsrampe for nationens første politik-festival, Folkemødet, der har voksende succes.

- Fra 2011-2015 skal Bornholm afprøve fremtidens elforsyning i Smart Grid-projektet EcoGrid EU, der er på Sustainia100-listen over de vigtigste projekter i verden til at fremme en bæredygtig udvikling.

- Fra 2013 forventes Bornholm at skulle teste telemedicin i et hidtil uprøvet omfang. 


Kilde: Bornholms Regionskommune, Energinet.dk, Teknologisk Institut

Teknologisk Institut har vendt pilen mod Bornholm som test-ø for afprøvning af telemedicin i storskala. Øen har alle instanser samlet på et lille område, og øens befolkning ligner Danmarks befolkning om 10 år – demografisk og helbredsmæssigt:

”Der er lidt flere ældre, lidt flere med kroniske lidelser og lidt flere forventede sundhedsydelser. Ved at gå hele linen ud på Bornholm kan vi undgå dyrebare fejl i fremtiden,” mener projektchef ved Teknologisk Institut, Birgit Lübker.

80 millioner kroner afsat 
Telemedicinske løsninger har igennem de seneste år bevæget sig på pilotprojekt-niveau i Danmark, men nu skal udviklingen speedes op, mener regeringen i samstemmighed med KL og Danske Regioner.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Digital

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024