Forfatter i ny bog om fremtiden: Plejesektoren og kreative sysler bliver menneskets redning

INTERVIEW: Fremtiden har ikke nok arbejde til alle. Det kræver ny økonomisk regulering. Men også at politikere og borgere tør sætte andre værdier i højsædet, pointerer aktuel forfatter og fremtidsforsker Peter Hesseldahl.

Klaus Ulrik Mortensen

Jeg ser velfærdsstaten som en menneskeliggørelse af kapitalismen, og jeg mener, at den nye teknologi skaber behov for en tilsvarende justering af den sociale kontrakt i samfundet.

Peter Hesseldahl
Forfatter og fremtidsforsker
Fakta
Peter Hesseldahl er konsulent og projektleder med speciale i fremtidsforskning og innovation.

Som fremtidsforsker har han arbejdet med trends, scenarier og strategi for en stribe store danske og udenlandske virksomheder.

Som journalist har Hesseldahl formidlet ny teknologi, miljø og kultur i radio, tv og trykte medier.

We-Economy er hans sjette bog.

Peter Hesseldahl tiltræder 1/10 som journalist på Mandag Morgen.

Kilde: We-Economy
Fakta

Bogen er delt op i tre dele

  • Første del skitserer, hvordan spillereglerne i økonomien er under forandring. Den beskriver, hvilke faktorer og tendenser der driver forandringen, og den opstiller nogle grundlæggende rammer, som vil karakterisere den nye økonomi.
  • Anden del ser på de sociale konsekvenser for virksomheder og for enkeltpersoner. Den viser, hvordan den nye økonomiske logik ændrer magtbalancen og fordelingen af gevinsterne, og den diskuterer forretningsmodeller og personlige strategier for at trives.
  • Tredje del undersøger en række mulige politiske løsninger og tiltag, som kan hjælpe til at sikre, at den næste økonomi bliver et overvejende positivt scenarie for de fleste af os.

Kilde: We-Economy

Mens eksperter og forfattere de seneste år har haft travlt med at fortælle os, at robotterne kommer, og at de selvkørende biler, som forventes at være lige om hjørnet, blot er en smagsprøve på fremtidens massearbejdsløshed, har Peter Hesseldahl allerede taget næste skridt.

I sin nye bog We-Economy (en titel, som kræver en forklaring – den kommer vi tilbage til) har den danske journalist og fremtidsforsker foretaget et markant hop ind i fremtiden.

Herfra kan han kigge rundt på et arbejdsmarked, som er automatiseret ved hjælp af alskens intelligent teknologi. Og det spørgsmål, som han stiller sig selv, er:

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Digital

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024