Grundfospris går til robotprofessor

Årets vinder af Grundfosprisen er professor Henrik Gordon Petersen fra Syddansk Universitet, der forsker i nye robotløsninger.

Sara Ridder

Temaet for årets Grundfospris var Produktions- og robotteknologi, og professor Henrik Gordon Petersen, der forsker i nye robotløsninger, løb af med sejren. Grundfosprisen på 1 million kroner er uddelt siden i 2001 med det formål blandt andet at stimulere og anerkende forskning i fremsynede løsninger inden for det tekniske område.

I MADE (Manufacturing Academy of Denmark) leder Henrik Gordon Petersen temaet ”hyperfleksibel automation”, hvor han sammen med en gruppe ph.d.er og forskningskolleger fra blandt andet SDU og AAU arbejder på nye automatiseringsløsninger. Robotterne skal være billige og lette at opstille, så de kan klare hyppig introduktion af nye produkter. Og direktøren er stolt af kollegaens pris:

”Profiler som Henrik Gordon Pedersen er helt afgørende i dansk produktionsforskning. Det skal være på internationalt niveau, og det skal afspejle den passion og indsigt i at gøre en forskel i de danske virksomheder. Henrik er en af de ni MADE-forskere, der er med til at gøre en forskel for opbygning af et stærkt økosystem omkring produktion i Danmark,” siger MADE’s direktør Nigel Edmondson i en pressemeddelelse fra Aalborg Universitet. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024