It-medarbejdere forlader fortsat Rigspolitiet, der kæmper med forældede it-systemer

Usædvanligt mange it-medarbejdere har forladt Rigspolitiet, som ser ind i alvorlige udfordringer med håndteringen af forældede it-systemer og rekruttering af den nødvendige ekspertise. Det viser tal, Altinget har fået aktindsigt i. Der er ved at blive ansat fuldt egnede kandidater i de ledige stillinger, siger it-direktør. 

ARKIVFOTO: "Det er tydeligt det sted hos Rigspolitiet, hvor der er størst udfordringer med at fastholde medarbejdere og få nye stillinger besat. Det har selvfølgelig konsekvenser for produktiviteten,” siger Per-Martin Petersen, der er formand for Akademikerne i Rigspolitiet. 
ARKIVFOTO: "Det er tydeligt det sted hos Rigspolitiet, hvor der er størst udfordringer med at fastholde medarbejdere og få nye stillinger besat. Det har selvfølgelig konsekvenser for produktiviteten,” siger Per-Martin Petersen, der er formand for Akademikerne i Rigspolitiet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Bedre håndtering af krise- og terrorsituationer og en styrkelse af politiets brug af data til efterforskning af kriminalitet.  

Det er nogle af formålene med to centrale it-systemer kaldet POL-DISP og POLmedia, som Justitsministeriet for nylig varslede væsentlige forsinkelser og fordyrelser af.

Og de konkrete sager er udtryk for en bredere problematik.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024