TrygFonden støtter sundhedsprojekter

Sundhedsoplysning henvendt til somaliere i Danmark, en film om screening for livmoderhalskræft samt en app, der skal hjælpe børn med at udtrykke smerte. Det er tre projekter, der nu modtager støtte af TrygFonden.

Sara Ridder

TrygFonden har doneret støtte til tre projekter, der har fokus på sundhedsfremme. Det skriver fonden i en pressemeddelelse

Formanden for Somalisk Sundhedsforbund, Dr. Abdi Farah, har modtaget 432.500 kroner til at gennemføre i alt ti sundhedsarrangementer for somaliere i Danmark, da målgruppen mangler viden om sundhed og det danske sundhedssystem. Formålet med sundhedsarrangementerne er at formidle viden om livsstilssygdomme, sygdomsforebyggelse, ny teknologi på sundhedsområdet samt informere om patient-behandler-forholdet. Somaliske læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale, der arbejder i Danmark, vil stå for formidlingsdelen.

Speciallæge Irina Goukasian, der er ejer af gynækologisk speciallægepraksis Furesø Gynækologi, har modtaget 165.300 kroner. Donationen går til et projekt, der skal få flere kvinder med specielle behov til at blive screenet for livmoderhalskræft og samtidig gøre dem mere trygge i situationen. Projektet vil udvikle en informationsvideo, der detaljeret fortæller, hvad en gynækologisk undersøgelse er, og hvordan en screening for livsmoderhalskræft foregår. Projektet er et samarbejde mellem Irina Goukasian, TV Glad, Kræftens Bekæmpelse, Aarhus Universitetshospital samt Center for Autisme, og filmen skal formidles via patientforeninger, kommuner og forskellige handicaporganisationer. Filmen ventes færdig i juni 2016.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024