Bo Smith: Embedsmænd skal hjælpe politikere af med politikerleden

ÅBENHED: Embedsmænd og politikere har fælles interesse i at sikre, at befolkningen kan forstå, hvad der sker på Christiansborg. Manglende åbenhed om det faglige grundlag for politiske beslutniger skaber mistillid til politikerne, mener tidligere departementschef Bo Smith.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Lise-Lotte Skjoldan

Embedsmændene arbejder jo for politikerne, og i sidste instans er det selvfølgelig politikerne, der bestemmer, hvilken grad af åbenhed, der kan og bør være. Men det er i en fælles interesse for politikere og embedsmænd, at der ikke opstår myter.

Bo Smith

“Embedsmændene skal bistå politikerne i at sørge for, at befolkningen forstår, hvad der foregår i det politiske system.”

Sådan lyder budskabet fra Bo Smith, tidligere departementschef og formand for Bo Smith-udvalget, når han skal pege på, hvilke krav fremtidens embedsmænd kan forvente at blive mødt af.

For Bo Smith mener, det er et stort problem i dagens Danmark, at befolkningen har et forkert billede af, hvordan ministrene og de folkevalgte på Christiansborg udfører deres arbejde. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024