Justitsministeriet indfører whistleblowerordning 

YTRINGER: Som reaktion på Tibetsagen etablerer Justitsministeriet nu en whistleblowerordning for en stor del af organisationen. Ordningen bliver ganske unik, viser rundspørge til ministerierne.

En demonstration mod Kinas menneskerettighedsovertrædelser over for Tibet tilbage i 2012 får nu som konsekvens, at Justitsministeriet opretter en whistleblowerordning for alle ansatte. Dengang havde betjente fået ulovlige ordrer om at forhindre demonstranter i at være synlige under statsbesøget fra Kina.&nbsp;<br>
En demonstration mod Kinas menneskerettighedsovertrædelser over for Tibet tilbage i 2012 får nu som konsekvens, at Justitsministeriet opretter en whistleblowerordning for alle ansatte. Dengang havde betjente fået ulovlige ordrer om at forhindre demonstranter i at være synlige under statsbesøget fra Kina. 
Foto: Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Justitsministeriet er jo det tunge juridiske ministerium, så jeg vil mene, at det her kan sende et signal til de øvrige ministerier om, at en whistleblowerordning kan være en af de mekanismer, der kan være med til at sikre troværdighed i forvaltningen.

Lars Qvistgaard
Formand for Akademikerne

Udenrigsministeriet overvejer løbende, om der er behov for at udbygge ordningen, men ministeriet har ikke på nuværende tidspunkt planer herom.

Anders Samuelsen (LA)
Udenrigsministeriet

Fra starten af 2019 får en stor del af de ansatte under Justitsministeriet mulighed for at henvende sig anonymt via en whistleblowerordning.

Det sker som konsekvens af Tibetsagen, hvor indsatsledere, gruppeførere og menige politifolk fik udstedt ulovlige ordrer om at fratage demonstranter flag under den kinesiske præsidents besøg.

“Særligt set i lyset af de nye oplysninger, der er kommet frem om politiets indsats i forbindelse med flere officielle kinesiske besøg siden 1995, er det besluttet, at der skal etableres en whistleblowerordning på Justitsministeriets område,” står der i en redegørelse om Rigspolitiets opfølgning på Tibetsagen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024