Lægemiddelstyrelsen skal hjælpe fattige landes lægemiddelmyndigheder

MEDICIN: I de kommende år vil Lægemiddelstyrelsen hjælpe kolleger i udviklingslande med at opbygge stærkere myndighedsinstitutioner på medicinområdet.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Danmark har nu som et af de første lande i Europa indgået en aftale med WHO, om at danske lægemiddelmyndigheder skal hjælpe med at styrke lav- og mellemindkomstlandes lægemiddelmyndigheder.

”Lægemiddelmyndigheder verden over spiller en stadigt stigende rolle i sundhedssystemerne. De skaber overblik over de lægemidler, der er til rådighed i det konkrete land, og er en afgørende aktør i forhold til at sikre distributionen af medicin til befolkningerne. Og netop sikring af de legale distributionskæder er vigtigt i lav- og mellemindkomstlande, hvor der kan være problemer med forfalskninger. Derudover har opbygning af systemer til overvågning af bivirkninger høj prioritet,” siger direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz i en pressemeddelelse.

Ifølge WHO er op mod 70 procent af verdens lægemiddelmyndigheder ikke i stand til dette. Konkret skal Lægemiddelstyrelsen bidrage til, at myndigheder i eksempelvis Afrika bliver bedre til at sikre en ordentlig godkendelse af medicin, bivirkningsovervågning og indsats mod forfalsket medicin.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024