Regeringen vil skære 1.000 årsværk. Ekspert tror på nålestiksoperationer mod udvalgte ministerier

Regeringen lover, at nedskæringer i årsværk vil være baseret på opgavebortfald. Det kan pege i retning af, at regeringen vil målrette nedskæringerne til konkrete områder i de enkelte ministerier, mener professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh. 

"Det er politikken, der skal laves om. Der er opgaver, der skal væk," sagde statsminister Mette Frederiksen (S) under afslutningsdebatten for at understrege, at de færre årsværk ikke vil betyde mere travlhed for de tilbageværende ansatte. 
"Det er politikken, der skal laves om. Der er opgaver, der skal væk," sagde statsminister Mette Frederiksen (S) under afslutningsdebatten for at understrege, at de færre årsværk ikke vil betyde mere travlhed for de tilbageværende ansatte. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Staten skal tage sin egen medicin og fra næste år reducere antallet af administrative årsværk med 1.000.

Det var et af de budskaber, som statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag brugte sin indledende taletid på i afslutningsdebatten.

Mette Frederiksen gjorde først klart, at hun “ikke er tilfreds med”, at udgifterne til administration er steget markant over de senere år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024