Stinus Lindgreen
 svarer 
Sophie Løhde

Stinus Lindgreen (R) spørger indenrigs- og sundhedsministeren, Sophie Løhde, om kritikken af, at originalproducenterne ikke bare kan lade omkostningerne ved at opbygge lagre overgå til prisen på medicin på grund af prisloftsaftalerne mellem Lif, Danske Regioner og regeringen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 172, Spørgsmål 13
Hvordan forholder ministeren sig til kritikken af, at originalproducenterne ikke bare kan lade omkostningerne ved at opbygge lagre overgå til prisen på medicin på grund af prisloftsaftalerne mellem Lif, Danske Regioner og regeringen?

Svar fra onsdag den 22. maj 2024
”Hvordan forholder ministeren sig til kritikken af, at originalproducenterne ikke bare kan lade omkostningerne ved at opbygge lagre overgå til prisen på medicin på grund af prisloftsaftalerne mellem Lif, Danske Regioner og regeringen?” Svar:

Prisloftsaftalen for primærsektoren mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Lægemiddelindustriforeningen og Danske Regioner indebærer, at der er lagt et loft over priserne på tilskudsberettiget medicin for at begrænse væksten i medicinudgifter for både det offentlige og borgerne. Aftalen gælder for Lægemiddelindustriforeningens medlemmer.

Det indgår i aftalen, at virksomhederne undtagelsesvist i ekstraordinære situationer kan ansøge Indenrigs- og Sundhedsministeriet om dispensation til forhøjelse af prisloftet for den enkelte lægemiddelpakning, hvor produktet vurderes af væsentlig betydning for patientbehandling. Det gælder bl.a. i situationer, hvor produktets pris i forhold til sammenlignelige produkter på det danske marked og i forhold til andre sammenlignelige lande er væsentligt skævvredet, og hvor virksomheden kan sandsynliggøre, at det omhandlede lægemiddel ved den aktuelle prisstruktur vil være i fare for at blive trukket fra det danske marked.

Såfremt de gældende dispensationsmuligheder skal ændres eller udvides, skal det aftales mellem parterne.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024