svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Socialudvalget spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om det er social- og boligministeren eller ældreministeren, der har ressortansvaret for brugen af velfærdsteknologiske og digitale teknologier, når der ydes hjælp i form af hjemmepleje eller hjælp på plejehjem

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 188, Spørgsmål 22
Er det social- og boligministeren eller ældreministeren, der har ressortansvaret for brugen af velfærdsteknologiske og digitale teknologier, når der ydes hjælp i form af hjemmepleje eller hjælp på plejehjem?

Svar fra torsdag den 16. maj 2024
Er det social- og boligministeren eller ældreministeren, der har ressortansvaret for brugen af velfærdsteknologiske og digitale teknologier, når der ydes hjælp i form af hjemmepleje eller hjælp på plejehjem?

Svar:

Jeg har som social- og boligminister ressortansvaret for servicelovens regler om magtanvendelse (kapitel 24-24b i serviceloven). Magtanvendelsesreglerne i serviceloven gælder alene for voksne med betydeligt og varigt nedsat psykisk funktionsevne, som ikke samtykker til foranstaltningen.

Det betyder, at reglerne om anvendelse af tryghedsskabende velfærdsteknologi, der er defineret som magtanvendelse i serviceloven – fx den foreslåede bestemmelse om anvendelse af situationsbestemt kamerakig – ligeledes er mit ressortansvar som social- og boligminister.

Lovforslaget vil ikke have betydning for anvendelse af øvrig velfærdsteknologi i plejesektoren eller andre steder i situationer, hvor borgeren enten samtykker til foranstaltningen eller ikke har en betydeligt og varigt nedsat psykisk funktionsevne.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024