Debat om kønskvoter splitter Folkemødet: "Lad være med at gentage den joke, det er virkelig ubehageligt"

Er kvoter løsningen på kønsbias og manglende diversitet? Nej, mener bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk Fonden. "Uretfærdigheden er så stort i mit miljø, man forstår det slet ikke. Kvinder kan ikke leve af at være kunstnere," siger kunstdirektør Michael Thouber i forsvaret for kvoter.

Bølgerne gik til tider højt mellem kunstdirektør Michael Thouber (yderst til højre) og bestyrelsesmedlem Nana Bule (i midten).
Bølgerne gik til tider højt mellem kunstdirektør Michael Thouber (yderst til højre) og bestyrelsesmedlem Nana Bule (i midten).Foto: FRIDAY
Frederik Gjersen Hansen

”Jeg har altid været imod kvoter. For kvinder er ikke fisk. I nogle af de virksomheder med måltal, jeg har været i, er der opstået en kønskamp. Man får et billede af, at nogle bliver forfordelt,”

Sådan siger Nana Bule, bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk Fonden, til debat om diversitet og kønskvoter på Folkemødet.

Jo mere magt kvinder får, jo mere bliver de afbrudt. Kvinder får heller ikke den samme hjælp som mænd på vej mod toppen.

Tine Arentsen Willumsen
Administrerende direktør, Above and Beyond

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024