Dokumentation: Her vil regeringen gøre en indsats for forsvarsindustrien

Regeringens nye forsvarsindustrielle strategi udpeger syv indsatsområder. Læs om dem her. 

Foto: Terma
Redaktionen

I dialog med forsvarsindustriens aktører har regeringen i sin nye forsvarsindustrielle strategi identificeret syv indsatsområder, som skal styrke Danmarks forsvarsindustri. 

1. Styrket samarbejde mellem Forsvarsministeriet og industrien
Regeringen vil styrke samarbejdet mellem Forsvarsministeriet, forsvarsindustrien og den civile højteknologiske industri for at øge videndeling, teknologiudvikling og kompetenceudveksling. Forsvaret er afhængigt af produkter og kompetencer i forsvarsindustrien. Samtidig er forsvarsindustrien afhængig af indblik i slutbrugerens behov. Derudover sættes der fokus på den civile højteknologiske industris rolle i forhold til spin-in af nye løsninger til den klassiske forsvarsindustri til gavn for både dansk sikkerhed og udviklingen i forsvarsindustrien.

2. Internationalisering og adgang til udenlandske markeder
Regeringen vil styrke forsvarsindustriens eksportmuligheder og fremme internationalt forsvarsindustrielt samarbejde. Dansk forsvarsindustris høje eksportandel er værdifuld for Danmark, da forsvarsindustrielt samarbejde udgør et fundament for operativt samarbejde med alliancepartnere på grund af systemsammenfald og interoperabilitet. Samtidig skaber det forsyningssikkerhedsmæssige afhængigheder til Danmark. Derudover er indtjeningsmulighederne på eksportmarkedet afgørende for dansk forsvarsindustris levedygtighed.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024