Forskere: Ny lovgivning om mere diversitet i bestyrelser er nødvendig

Selvom 36 procent af bestyrelsesmedlemmerne i C25-virksomhederne var kvinder i 2021, er der stadig behov for ny EU-lovgivning, ifølge eksperter. Frivillige tiltag har stort ikke virket, "fordi der ikke er nogen konsekvens, hvis man ikke lever op til forventningerne,” siger VIVE-forsker Mette Verner.

Ifølge CBS-forsker Louise Mors er der kommet et større fokus på kvinder i bestyrelser blandt de største virksomheder. "Men det er jo også de virksomheder, der er fokus på i pressen, der er pres fra aktionærerne og de har en professionel proces,” siger hun.
Ifølge CBS-forsker Louise Mors er der kommet et større fokus på kvinder i bestyrelser blandt de største virksomheder. "Men det er jo også de virksomheder, der er fokus på i pressen, der er pres fra aktionærerne og de har en professionel proces,” siger hun.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Selvom C25-selskaberne er langt bedre til at hyre kvinder ind i bestyrelserne end resten af erhvervslivet, er der stadig behov for regulering.

Det mener Mette Verner, der som seniorforsker ved VIVE arbejder med kønsforskelle på arbejdsmarkedet.

“Der er mange flere virksomheder, der som udgangspunkt ikke lever op til måltallene. Så derfor giver det selvfølgelig stadig god mening at regulere,” siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024